Bild från jadersbruk.se |
"rice dream grädde". Jag har inte sett det förut och vet inte om det är ganska nytt eller om jag helt enkelt bara har missat det tidigare. Hur som helst köpte jag ett paket. Här i veckan bestämde jag mig för att testa att göra glass med den. Tidigare har jag gjort glass på ekologisk vispgrädde men nu fick jag ju chansen att göra mjölkfri glass. Spännande!
Det blev ca 6 portioner enligt nedan.
Ingredienser:
2 ägg
0,5 dl råsocker
2 dl rice dream grädde
0,5 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Knäck äggen så att äggvitorna
samlas i en skål och gulorna i en annan.
Vispa äggvitorna så att det blir
fluffigt. (OBS! Viktigt att detta görs först!)
Vispa äggulorna tillsammans med
sockret till en fin kräm.
Vispa risgrädden tillsammans med
vaniljpulvret. Försök att få det så luftigt som möjligt.
Blanda sedan ihop risgrädden med
ägguleblandningen.
Vänd slutligen i äggvitorna
försiktigt.
Häll glassmeten i en låda och sätt i
frysen, gärna över natten så det fryser ordentligt.
Igår kväll passade jag och min man på att testa glassen. Förutom glass serverade jag även skivad banan, persimon i mindre bitar, hallon, blåbär, hackade valnötter och mandlar och cacao nibs. Det var riktigt gott!
Glassen blev bättre än väntat. Eftersom risgrädden inte riktigt ville fluffa till sig som vanlig grädde var jag rädd att det inte skulle bli bra alls men det blev helt okej faktiskt. Men eftersom detta var mitt första försök kommer förmodligen ett lite förfinat recept framöver. Håll utkik!
Ha en trevlig helg så länge!
Sannah
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar