Pannkakorna blev goda men var svåra att få riktigt tunna. Smeten var kanske lite för tjock. Men min man gillade dem iallafall så jag lägger ut receptet tills vidare så kanske det kommer en uppgradering framöver.
Ingredienser:
2,5 dl glutenfritt mjöl (jag använde 1 dl ekologiskt ljust bovetemjöl, 1 dl ekologiskt mörkt bovetemjöl och 1,5 dl havremjöl)1/2 tsk salt
6 dl ekologisk sojadryck
3 ekologiska ägg
2 tsk psyliumfröskal
Ekologiskt smör
Gör så här:
Blanda mjöl, psyliumfröskal och salt.Häll i hälften av sojadrycken och vispa.
Tillsätt resten av mjölken och vispa lite till.
Slutligen tillsätts äggen innan man vispar det sista.
Värm upp en stekpanna med smör i.
Häll i lite smet och vinkla stekpannan så smeten täcker hela botten.
När den fått lite färg - vänd.
Gör på samma sätt tills smeten är slut. Rör om i smeten ibland.
Tillsätt lite smör innan varje ny omgång.
Till crêpsen prövade jag 3 olika fyllningar. Alla blev goda, på sitt sätt.
Ingredienser:
1/3 av köttfärsen i detta blogginlägg: http://naturligtvisst.blogspot.se/2013/11/italienskt-med-grekisk-touch.html5 dl färsk ekologisk shiitake svamp
1 msk ekologiskt smör
1 msk ekologiskt potatismjöl
1,5 dl ekologisk sojadryck
salt, peppar
3 dl hackad ekologisk fryst spenat
Ekologisk olivolja
1 msk ekologiskt potatismjöl
1 dl ekologisk sojadryck
1/2 ekologisk fetaost
salt, peppar, oregano
50 g ekologisk halloumi
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.Hacka svampen i små bitar. Stek i smör i en kastrull. Tillsätt sedan potatismjölet utblandat i sojadrycken och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Värm den frysta spenaten i en kastrull med lite olivolja. Tillsätt sedan potatismjölet utblandat i sojadrycken och låt koka upp. Smula ned fetaosten och smaka av med salt, peppar och oregano.
Bred sedan ut de olika fyllningarna på pannkakorna.
Riv halloumin.
Smöra en ugnsform och lägg i de fyllda pannkakorna. Fördela osten över pannkakorna.
Grädda mitt i ugnen, 200 grader i 25 minuter.
Hoppas ni får till det!
Sannah
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar