Förutom huvudrätten åt vi rikligt med sallad och ugnstillagad fetaost med tomat.
Mängden köttfärs är för 4-6 personer.
Ingredienser:
2 msk ekologiskt smör
400-500 g köttfärs av
naturbetesnötkött
500 g ekologiska passerade tomater
havssalt, svartpeppar, cayenne
basilika, timjan, oregano
ekologisk olivolja
1/2 ekologisk fetaost (lämpligt till 2 pers)
1 tomat
halvssalt, oregano
paprikakrydda, timjan, persilja
glutenfri pasta (vi brukar köpa icas glutenfria som baseras på majs och ris), 70-80 g/portion
grönsaker, vi hade: (2 pers)
1 tomat
"5-10 cm" gurka
en näve ekologisk babyspenat
1 stjälk selleri
1 ekologisk morot
1 avocado
Gör så här:
Stek köttfärsen i smör.
Salta och krydda när den är
genomstekt.
Tillsätt passerade tomater och låt
småkoka i 15 min.
Koka upp vatten, salta och lägg i pastan. Låt koka enligt förpackning.
Sätt ugnen på 200 grader.
Ringla olivolja i botten på en liten
ugnsform.
Lägg ned fetaosten och vänd den sedan
för att krydda med oregano, paprikakrydda, timjan och persilja. Skär
tomaten på hälften och sedan i skivor. Salta lite och krydda med
oregano.
Sätt formen på galler mitt i ugnen i ca 15 min.
Gör i ordning salladen.
Sen är det dags att äta!
Ett tips är att tillaga köttfärsen i gjutjärnspanna för att få i sig lite extra järn. Det är bra till exempel när man är gravid men gärna annars också.
Avslutningsvis måste jag bara bjuda på den här bilden:
Jag blev så glad när jag handlade på Ica Kvantum idag. De hade riktigt fräsch ekologisk frukt. Härligt!
Sannah
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar