Ingredienser:
2,5 dl ekologiskt glutenfritt mjöl (1 dl ris, 1 dl soja och 1/2 dl majs blev det denna gång)
100 g ekologiskt smör
1 tsk fiberhusk
1 msk ekologiska chiafrön
2 msk vatten
Gör så här:
Blanda chiafrön med vatten och låt svälla några minuter.
Kör sedan allt i matberedare tills det blivit en degklump.
Fördela i pajform.
Låt stå kallt i 15 min. Sätt ugnen på 200 grader.
Nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
Vi hade taco-fyllning denna gång, tacoköttfärs, tomater, paprika, majs, creme fraische, sambal oelek, ägg och halloumi. Mm!
Tyvärr blev kanten lite väl gräddad, men det smakade bra ändå. Framförallt höll degen ihop bra och det är ju det man framförallt vill att den ska göra.
Trevlig helg!
Sannah
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar