6 februari 2015

Bästa glutenfria pajdegen hittills

Jag har länge tänkt prova göra en bättre variant på glutenfri pajdeg. Tidigare har jag använt detta recept: http://naturligtvisst.blogspot.se/2014/01/glutenfritt-pajskal.html, som fungerar bra om man har en ordentlig äggstanning, men som annars har väldigt lätt att falla sönder. Idag tog jag tag i testandet vilket resulterade i en ny variant som blev väldigt lyckad!

Ingredienser:
2,5 dl ekologiskt glutenfritt mjöl (1 dl ris, 1 dl soja och 1/2 dl majs blev det denna gång)
100 g ekologiskt smör
1 tsk fiberhusk
1 msk ekologiska chiafrön
2 msk vatten

Gör så här:
Blanda chiafrön med vatten och låt svälla några minuter.
Kör sedan allt i matberedare tills det blivit en degklump.
Fördela i pajform.
Låt stå kallt i 15 min. Sätt ugnen på 200 grader.
Nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
Vi hade taco-fyllning denna gång, tacoköttfärs, tomater, paprika, majs, creme fraische, sambal oelek, ägg och halloumi. Mm!
Tyvärr blev kanten lite väl gräddad, men det smakade bra ändå. Framförallt höll degen ihop bra och det är ju det man framförallt vill att den ska göra.

Trevlig helg!
Sannah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar