17 februari 2015

Broccoli- och/eller blomkålsgratäng

Denna gratäng kan göras antingen med både broccoli och blomkål eller var för sig.
Den blir supergod, tycker vi här hemma.
Ät den som den är eller som ett tillbehör till annan mat.
Igår gjorde jag broccoligratäng och till det hade vi varma tomater med feta ost, varm halloumi och råa grönsaker.

Ingredienser:
4 portioner

1 broccolistånd
1 blomkålshuvud (ungefär lika mycket/lika stort som broccolin)
ca. 2 dl grädde
1 klick Philadelphiaost eller Chavroux (mjuk och bredbar getost)
salt
vitpeppar
riven  halloumiost
pumpafrön/melonkärnor

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär broccoli och/eller blomkålen i mindre bitar.
Lägg det i en kastrull och koka ett par minuter med grädde och philadelphiaost/chavroux.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Häll över i en smord ugnsfast form och strö över riven halloumiost och pumpafrön/solroskärnor.
Gratinera i ugnen ca. 15 minuter eller tills den ser klar ut ;)
(Vill man kan man strö över fröna efter att gratängen varit i ugnen.)


Hoppas det ska smaka!
Passar också på att länka till förra årets semlor :) 
/Sofia

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar