När jag nu kom hem så kliade det i fingrarna och jag gjorde både krusbärskräm och röda vinbärskräm.
Här kommer recept på dem båda:
Krusbärskräm:
4 port.
Koka upp 5 dl vatten med 0,5 - 0,75 dl socker.
Tillsätt 5-6 dl krusbär. Koka tills krusbären är mjuka och spruckit lite.
Ta av kastrullen från spisen. Blanda ut 3 msk potatismjöl med 0,5 dl vatten och rör ned potatismjölet i krusbären i en fin stråle. Låt krämen värmas precis tills den börjar koka. Låt svalna i kastrullen eller häll upp i annat kärl (glas eller porslin är att rekommendera)
Röda vinbärskräm:
4 port.
Koka upp 3,5 dl vatten med 1 liter rödavinbär ca 5 min. Sila saften och koka sedan upp saften med 0,5 - 0,75 dl socker. Ta av kastrullen från spisen. Blanda ut 3 msk potatismjöl med 0,5 dl vatten och rör ned potatismjölet i röda vinbärssaften i en fin stråle. Låt krämen värmas precis tills den börjar koka. Låt svalna i kastrullen eller häll upp i annat kärl (glas eller porslin är att rekommendera)
Jag brukar frysa ned färdiga portions påsar med bär för att kunna göra kräm eller liknande.
Supergott under hösten och vintern att kunna göra sig kräm, sylt eller saft på sommarens frukter och bär.
När jag ändå var i farten igår så passade jag på att också göra muffins med röda vinbär och juice. Mer recept kommer!
/Sofia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar