Använd en 24 cm i diameter pajform, det motsvarar ca 10-12 bitar.
Gräddas i 175 grader i 25 minuter.
Ingredienser:
Botten
100 g ekologiskt smör/ekologisk kokosolja (i detta fall
75/25)
0,5 dl ekologiskt råsocker
3 dl ekologiska havregryn
Fyllning
1 ekologiskt ägg
2 dl ekologisk crème fraiche
0,5 dl ekologiskt råsocker (eller ännu
mindre...)
1/4-1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 liten burk konserverad krossad ananas (det går säkert att använda färsk också men det har jag inte testat)
riven ekologisk kokos till dekoration
Gör så här:
Smält fettet i en kastrull.
Blanda sedan i socker och havregryn i
kastrullen (när du tagit den från plattan).
Häll ananasen i en sil och låt rinna
av ordentligt.
Blanda alla ingredienser till
fyllningen i en skål.
Platta/banka med en sker ut havreröran i pajformen. Obs!
Det ska precis täcka botten.
Strö sedan lite riven kokos ovanpå,
om så önskas.
Häll fyllningen i pajformen och
avsluta med att strö lite riven kokos även ovanpå pajfyllningen.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca
25 minuter.
Låt svalna under handduk och låt
sedan kallna i kylskåp, den är nämligen godast att servera kall.
Med önskan om en trevlig fortsatt helg!
Sannah
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar