16 november 2013

Rensning och saker

Här hemma håller vi på att göra om lite. Mitt hobbyrum har blivit dotterns rum och kontoret har fått bli ett kombinerat hobby/kontorsrum. Dotterns förra rum blir ett gemensamt lekrum för barnen tills vidare.
Det blir så mycket bättre, men vilken tid som krävs för att tömma och flytta om.

Det har varit ett helt perfekt tillfälle att få rensa. Att rensa tror jag är något som vi alla behöver lite nu och då.
Att få slänga bort saker men framförallt få ge bort av vårat överflöd till de som är i behov av kläder, möbler, leksaker m.m. 
Många gånger tror jag att vi sätter för stort värde i just saker. Själv tycker jag att det är fint att ha saker som jag har fått ärva men jag försöker att inte sätta för stort värde i det. En skål kan vara kopplat med minnen och känslor istället för den funktion en skål faktiskt har i från början. Det är fint med minnen men de försvinner ju inte för att skålen går sönder. Man får tycka att det var synd att den gick sönder men det skall inte vara en sak som man gräver ned sig i. Det är trots allt något världsligt.

Igår lyckades jag stöta till en hylla när jag var i fixar taget här hemma. På den hyllan stod mycket av min dotters lekporslin. På bilden nedan ser ni hur det såg ut. Min första tanke var "NEJ vad har jag gjort???"
Men sen kom nästa tanke "vilken tur att det var jag" och nästa "hur säger jag på ett bra sätt att jag just förstört dotterns grejer.." Dottern kommer upp och frågar vad som hände, jag förklarar, hon säger "får jag se?... Oj! Mamma, det gör inget." Inte en tår, bara ett konstaterande. Den attityden vill jag aldrig förstöra, genom att älta, eller påminna om hur tråkigt det var att allt gick sönder. För vem blir lyckligare av att gå omkring och älta en massa?


Men det är inte bara i hemmet det kan behövas en rensning. Ibland behöver vi också se över vårt eget liv.
Vad får dig att må bra och vara lycklig?
Vilka människor trivs du med att umgås med?
Hur prioriterar du det du lägger ner din tid och energi på?

Det är inte alltid så lätta frågor, men behövliga.

Mår du bra i din själ så mår också din kropp mycket bättre!
/Sofia

1 kommentar:

  1. Ja man ska alltid må bra av det man bär med sig och ibland tror jag det är nödvändigt och nyttigt att börja om.

    Och saker är ju alltid bara saker, även de med affektionsvärde, känslorna och minnena och människorna i våra liv är så mycket viktigare.

    SvaraRadera