15 januari 2014

Matiga våfflor

Idag blev det våfflor till lunch. Till de hade vi mosad banan och kokosgrädde.
Kokosgrädden är lätt att göra. 
Ta den krämiga delen på kokosmjölken och vispa den. 
(Det fungerar bara på kokosmjölk som har skiktat sig, jag brukar skaka burken försiktigt och om den ej kluckar så brukar den fungera.) Kokosvattnet som sedan blir kvar går utmärkt att använda i smoothies eller till matlagningen.

Ingredienser:
Ca 7 stycken våfflor

25 g smör
3 ägg
1,5 dl mandelmjöl
1 dl rismjöl
1 msk psylliumfröskal
1/2 tsk bakpulver
2 dl vätska (ex. havredryck eller sojadryck)
(Ev. lite salt) 

Gör så här: 

Smält smöret.
Blanda de torra ingredienserna tillsammans
och tillsätt sedan ägg, smör och vätska.
Rör om ordentligt. Grädda i våffeljärn.
Servera genast!

Uppdatering 26/3-14 
Har hunnit pröva liten annan variant på våfflan och mitt tips blir
Byt ut 0,5 dl mandelmjöl mot kokosmjöl.
/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar