Botten:
100 gr smör
2 dl havregryn
1 dl kokos
0,5 dl socker (kan minskas lite om man vill)
Fyllning:
2 dl créme fraiche
0,5 dl socker
1 ägg
0,5 tsk vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
Frysta blåbär och hallon efter behag
Den sammanlagda volymen på fyllningen jag brukar ha är ca. 5 dl.
Gör så här:
Bottnen: Smält smöret, blanda sedan ned resten av ingredienserna till bottnen.
Fördela ut smeten i en pajform. Jag brukar ha vatten på handen och trycka ut den.
Fyllningen: Blanda ihop allt utom bären ordentligt och tillsätt sedan bären och rör om. Häll över bottnen.
Grädda i 175 grader i mitten på ugnen tills den stannat. (Ca. 30 min. beror lite på hur mycket vätska bären har.)
Tips: I somras testade jag med färska och skivade nektariner. Det var riktigt gott också.
/Sofia
/Sofia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar