17 januari 2014

För nyblivna föräldern och bebisen

Jag är ju egentligen inte någon som förespråkar konsumtionen men sen jag blev mamma finns det några produkter som jag använt ofta och uppskattar väldigt mycket så jag tänkte bara tipsa om dom.


 • Amningste
  Riktigt gott örtte som är bra både för mamma och bebis. Jag har provat två varianter:
  Minimundus amningste
  Urtekrams amningste från grön gåva
  Båda innehåller anis, fänkål, brännässla och kummin. Anis och fänkål hjälper matspjälkningen och minskar därmed gasbildning hos både mamma och barn. Dessa kryddor är även mjölkstimulerande. Brännässla är rikt på järn, en mineral som både mor och barn är i stort behov av.
  Teet från minimundus innehåller ännu flera örter och är i min smak snäppet bättre. Men eftersom vi har butiken grön gåva, som jag gillar, här i staden vill jag gärna handla där för att visa min uppskattning så nu på slutet har det blivit två omgångar med urtekrams amningste som de säljer.
  Jag har även sett att weleda har en variant. Den har säkert liknande innehåll och fungerar nog lika bra.
  Förutom örternas verkan är det skönt att få sitta ner någon/flera gånger per dag och slappna av och andas. Det behöver man som mamma! De första månaderna drack jag ofta flera koppar per dag för att få/hålla igång produktionen och minska gasbildningen hos lilla tjejen. Jag har även fortsatt med hallonbladste som jag drack under graviditeten. Detta ska också vara bra för amningen. 
 • Weledas zinksalva
  Naturlig kräm att smörja in bebisens rumpa eller andra delar av huden som har behov av det. Den är riktigt fet och innehåller zink som är viktigt mineral för huden. Lugnande och skyddande! 
 • Liberos blöjor
  Bra blöjor som inte innehåller konstiga ämnen. Perfekt att få välja själv vad man vill att bebisrumpan ska smörjas in med o.s.v. 
 • Änglamarks ekologiska amningskupor
  Skönt med ekologiskt närmast huden. Särskilt när man vet att den huden kommer i nära kontakt med bebisen. Smidigt att slippa tvätta bhn varje dag på grund av läckande bröst.
 • Medelas mjölkuppsamlingskupor
  Perfekta att ha vid amningstillfället om det andra bröstet läcker mycket. Det går även att spara denna mjölken och ge bebisen vid behov. Kom bara ihåg att tömma kupan innan du får för dej att böja dej ner. Då rinner allt ut. Been there, done that!
 • Handpump
  Fungerade toppenbra för mej! Vill/behöver/måste man pumpa ut mjölk för att kunna ge sin bebis är den här pumpen till stor hjälp. Superbra att även använda vid mjölkstockning för att få tömma bröstet ordentligt. 
 • Mam tröstnapp
  Egentligen vet jag inte om det här med tröstnapp är något som jag tycker man ska använda sig av. Men i den situationen som vi fick, med de 2 första månaderna på sjukhus och återkommande sjukhusbesök innehållandes tillfällen där annan tröst inte var/är möjlig så har dessa nappar varit en väldigt bra lösning. 
 • Kollodialt silver
  Den bästa naturliga medicinen mot ALLT! Bakterier, virus och svamp. Verkligen superbra! Jag har tidigare ajälv använt det mot bl.a. virusinfektioner men fick nu även möjlighet att testa den mot torsk (svamp i munnen) hos lilla tjejen. Det fungerade superbra! Till skillnad från mykostatinet som vi fick på recept som gjorde att svampen försvann först men sen kom tillbaka, ännu värre, efter nån vecka bara. Nu kör vi på några droppar varje dag till lillan för att motverka bakterier, virus och svamp. Verkar fungera bra, hon har knappt varit sjuk en enda gång sen hon föddes. Nån förkylning på ett par dagar men annars så frisk man kan bli! Det går att läsa en del på internet om detta, bl.a. http://kurera.se/silver-ar-guld-mot-bakterier-virus-och-svamp/.

  Ja men det kanske var allt. Hmm..
  Får se om jag kommer på fler saker senare, då får jag väl uppdatera detta inlägg eller skriva ett till helt enkelt. Dags för att njuta av en kopp amningste!
  Ha en fin helg.
  Sannah

2 kommentarer:

 1. Var kan man köpa silvret? Kanske är något för mig som varit hängig länge nu tänkte jag.

  SvaraRadera
 2. Ja :) Värt att testa! Vi köper det från Anatoma Rehab (Magnus).
  Sannah

  SvaraRadera