17 januari 2014

Deodoranter

Jag brukar använda mig av Urtekrams deodoranter. De innehåller inte en massa ämnen som går in i kroppen och förgiftar den. Vanliga traditionella deodoranter har parabener och i värsta fall aluminium i sig.
Antiperspiranter är inget jag rekommenderar alls, de täpper till porerna och hindrar din kropp från att svettas där du använt dem. Att svettas är något som är viktigt för avgiftningen och helt naturligt.
En deodorants uppgift är att ta bort dålig lukt och det kan man också göra på naturligare sätt.

Jag har länge tänkt att jag skulle vilja hitta en ännu naturligare variant på en deo och sökte på internet och det var detta recept eller liknande recept som jag hittade på olika sidor.

Recept :

Lika delar av
- bikarbonat
- stärkelse ( maizena eller potatismjöl)
- om du vill, någon droppe eterisk olja

Gör så här:

1. Smält kokosoljan i vattenbad
2. Blanda i bikarbonaten och stärkelsen ordentligt
3. Droppa i eterisk olja och rör om
4. Häll i en glasburk med tätslutande lock
5. Låt stelna/ rör om ett par gånger under tiden den stelnar.
6. Smörj in under armarna

Krångligare behöver det inte bli :) Den har fungerat bra och jag är nöjd! 
/Sofia

2 kommentarer:

  1. Kan man använda en gammal deos flaska och hälla i denna produkt i den och på så sätt kunna smörja in med den? Då funkar det ju precis som med vilken deo som helst, man rullar några drag och sen är det klart.. Istället för att behöva smörja in med händerna tänker jag. Super bra blogg! Keep up the good work!

    SvaraRadera
  2. Varför man smörjer in den med händerna är för att deon stelnar, den behöver nog stå ganska varmt om den skall hållas flytande. Kokosoljan blir flytande i 25-28 graders värme. Under de graderna är den fast. Men den är lätt att tvätta av och jag har inte upplevt att den kladdar.
    Kul att du gillar bloggen! /Sofia

    SvaraRadera