3 januari 2014

Grekisk start på det nya året

Oj! Nu var det verkligen länge sedan jag kom med nåt inlägg..
Men det har ju faktiskt varit jul och nyår, så jag får skylla på det. Dessutom fick jag feber i flera dagar vilket gjorde mej helt däckad. Jag försökte skriva ett inlägg men kom inte längre än två meningar innan det stod helt stilla. Förmodligen har de flesta varit upptagna av annat så det kanske inte gör så mycket.

Hur som helst, idag åt vi lammfärslimpa med halloumi i tillsammans med ris och tomatsås m.m. "Det godaste jag ätit på hela det här året!" utbrast min man efteråt. Men jaa, jag vet inte hur man ska tolka det den 3:e januari.. Men men, gott verkade han ju tycka iallafall. Jag är också nöjd med limpan men är ju inget större fan av vitlök som är den enda löken jag trots allt tål. Så jag skippar nog den nästa gång.

Ingredienser:

500 g lammfärs
1/2 ekologisk halloumi
1 ekologiskt ägg
1,5 dl ekologisk sojadryck
1 msk ekologiskt potatismjöl
3/4 dl ekologiska/glutenfria havregryn
1 ekologisk vitlöksklyfta
1 tsk torkad ekologisk rosmarin
1,5 tsk havssalt
0,5-1 tsk torkad persilja
ekologiskt smör

Gör så här:

Blanda sojadrycken med potatismjöl och havregryn och låt svälla 10 min.
Skär halloumin i små tärningar.
Hacka/pressa vitlöken.
Blanda sedan ihop allt utom halloumin ordentligt.
Smöra en form, ca 20*24 cm.
Använd 1/4 av röran till att lägga ut det undre lagret för ena limpan. Tryck sedan i hälften av halloumibitarna och täck dem sedan med ytterligare 1/4 av röran. Gör en till likadan.
Smält lite smör och pensla limporna.
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 25 min.

Receptet ovan räcker till ca 6 personer.
Tomatsåsen gjorde jag enkelt genom att koka upp olivolja, krossade tomater, lite tomatpuré, pressad citron, salt, svartpeppar, oregano och timjan. Allt ekologiskt. 


Gott nytt år!
Sannah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar