31 mars 2014

Sjukstuga

De två senaste månaderna har varit annorlunda för oss. Vi har haft fler dagar än vi brukar ha på 1 år, med förkylningar och feber. De fina helgerna när vi tänkt göra något kul som att åka skridskor, skidor eller liknande har vi fått ta det lugnt hemma istället. Vi brukar i vanliga fall hålla oss friska och ha ungefär en förkylning på våren och en på hösten.

Den enda förändringen som vi har gjort är att dottern (4 år) har börjat på förskola.
Men immunförsvaret ska ju prövas och vi blir starkare för varje gång kroppen fått besegra virus och bakterier på egen hand. 

Vi har aldrig använt febernedsättande eller andra liknande läkemedel på barnen (vi gör det inte själva heller) eftersom att det bästa är att låta kroppen sköta det själv. Däremot kollar vi temperaturen regelbundet och ser till att andningen inte är ansträngd och underlättar på andra sätt om det behövs. Men det är allmäntillståndet som är det viktigaste. (Alvedon finns hemma om vi skulle tycka att det verkligen skulle behövas, men som sagt än så länge har den bara samlat damm.)

På dagen har febern i stort sett varit borta men på natten legat mellan 39-40 grader. Så ganska pigga och glada barn har det varit ändå även om det behövts mer vila och närhet än vanligt.

För att hålla oss och barnen friskare och stärka kroppen i förkylningstider så brukar vi äta extra med C-vitamin och D3-vitamin. D3-vitamin ser vi till att få i oss extra under hela vinterhalvåret dessutom.

Less? JA, stundvis. Men lite mysigt kan det också vara och jag tar vara på de stunder när de somnar i famnen och kramas lite extra. 
/Sofia


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar