Igår gjorde jag i ordning tillbehöret - det bästa med att äta pizza - nämligen vitkålssallad!
Denna gång blev den riktigt god. Och som ni säkert vet blir den ju godare någon/några dagar efter man har gjort i ordning den. Positivt alltså att det är en sallad som håller kvalité i flera dygn samt att vitkål är att föredra framför många andra grönsaker denna tiden på året om man vill äta lokalproducerat och säsongsanpassat.
Ingredienser:
1/2 dl ekologisk olivolja
1/2 dl ekologisk äppelcidervinäger
1/2 dl ekologisk vitvinsvinäger
1 dl uppkokt vatten
1 tsk havssalt
1 tsk grovkornig svartpeppar
Gör så här:
Strimla vitkål i matberedare/med osthyvel. Skölj i durkslag och lägg i en skål som rymmer att röras om i.
Blanda övriga ingredienser i en liten bunke/halvlitersmått och häll sedan över vitkålen.
Rör om ordentligt. Sätt lock/plast på så att det hålls lufttätt. Förvara i kylskåp.
Vitkål innehåller mycket c-vitamin samt en hel del folsyra och kalium. Kålen är bra för tarmfloran då den bidrar med goda bakterier vilka i sin tur bl.a. höjer immunförsvaret. En annan effekt vitkål har är att stärka levern (kroppens avgiftningscentral).
Så, köp ett huvud och gör en sallad!
Sannah
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar