5 mars 2014

Våffelmackor


När jag var barn fick vi våffelmackor hemma.
Det är mackor som gräddas i våffeljärnet.
De är helt glutenfria och är perfekta som ett mellanmål,
till helgfrukosten eller en lättare middag tillsammans med exempelvis majskolvar. 

Nuförtiden brukar det vara min man som lagar till dem.

Vi använder oss av:

1 dl majsmjöl
1 dl rismjöl
1 dl bovetemjöl
1/2 dl olivolja (+ pyttelite till om man lyssnar på experten)
Minst 4 dl kokande vatten
(beror på hur man vill ha dem, mer vatten = frasigare - tar lite längre tid)

Såhär gör vi: 

Blanda de torra ingredienserna och tillsätt oljan och vattnet. Rör om till en smet. Klicka en del smet i våffelgärnet och grädda 7-10 minuter. Servera dem varma.

Tips på pålägg: saltrulle, mild getost, paprika, avocado, gurka och tomat.

/Sofia








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar