5 mars 2014

Svärfars frukost

Min svärfar äter en lite annorlunda frukost än många svenskar tror jag. Hur som helst är den väldigt enkel att göra, bara man kommer ihåg att blötlägga kvällen innan. Näringsrik, mättande och god. Precis vad man behöver efter en natt och inför den nya dagen när man vill ha energi som räcker länge. Mängden av de olika ingredienserna kan man pröva sig fram till.

Ingredienser (de flesta ekologiska):

Valnötter
Sötmandel
Pumpakärnor
Pecannötter
(russin, annan torkad frukt, gojibär..efter tycke och smak)
Chiafrön, ca 2 tsk/portion
(linfrön)
Grönt pulver, t.ex. Alpha plus Mighty Greens, ca 1 msk/portion
Granatäpple
Risdryck

Gör så här:

Blötlägg nötter och pumpakärnor över natten.
Skölj ordentligt på morgonen och lägg i en tallrik.
Om du inte har förberett genom att ta ut granatäppelkärnorna så gör du det.
Mortla chiafröna och tillsätt dessa i tallriken.
Strö det gröna pulvret och granatäppelkärnorna överst.
Tillsätt risdryck. Ät och njut!


Nyttiga fetter, antioxidanter, vitaminer och mineraler. Kan det bli en bättre start på dagen?
Sannah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar