Jag ville ha ett recept utan mandel/nötter så jag tog inspiration från denna bok. Det blev en liten förändring med sockermängden och glasyren. Ja, jag bytte ut morötterna mot rödbetor också.
Ingredienser:
2 ägg
1 dl socker
2 dl rismjöl
1 dl maizena
2 msk psylliumfröskal
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
3 dl rivna rödbetor
Glasyr:
100 gr smör (rumsvarmt)
150 gr Philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
Ca 0,5 dl florsocker (smaka av)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Skala och riv rödbetorna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke och blanda ordentligt. Rör ned de torra ingredienserna och smör och vätska i äggsmeten. Blanda sist med rödbetorna.
Fördela i muffinsformar och grädda i 15 min. Jag använde mig av normalstora formar och de blev ca. 15 st.
Låt muffinsarna svalna och spritsa sedan med glasyren.
Glasyren arbetas/vispas ihop ordentligt så att det blir en smidig smet.
Förvara i kylen eller frys ned.
Min mamma har ett fantastiskt gott recept på morotskaka med mandelmjöl i men det får komma en annan gång här på bloggen tänkte jag.
/Sofia
/Sofia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar