Nu har jag testat att göra syrad kokosmjölk ett par gånger. Den fungerar utmärkt i matlagningen istället för crème fraiche som exempel.
Du behöver:
2 burkar kokosmjölk
1 tsk bifidobakterier (går att byta ut mot mjölksyrabakterier eller liknande också)
1 nypa salt.
Gör så här:
Använd den krämiga delen (kokosgrädden) och rör om den, värm eventuellt upp den till rumstemperatur, på svagaste värmen på spisen.
Rör ned bifidobakteriena och häll över i en glasburk.
Ta en bit tyg, liten duk eller liknande och lägg det som ett lock över burken och trä ett gummiband runt burken för att hålla fast tyget. Låt stå i rumstemperatur i 2 dygn och rör ned en nypa salt. Ställ sedan i kylskåpet så att den blir kall.
Klar att användas!
Håller fortfarande på att experimentera med detta och det kommer nog något tips och recept framöver. Det ska gå att göra kokosyoghurt också, ska se om jag får till det framöver.
/Sofia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar