4 portioner
400 gr vit fisk
Lite smör eller kokosolja
1 burk kokosmjölk
1 liten vitlöksklyfta
1 paprika (röd)
Champinjoner eller Shiitakesvamp
Salt
Vitpeppar
1 stjälk citrongräs
En skvätt limesaft
Ev. Några skivor zucchini
0,5-1 tsk Sambal oelek (eller mer beroende på hur starkt du vill ha) smaka av.
Gör så här:
Hacka paprikan och citrongräset i bitar.
Fräs vitlök, citrongräset och paprikan i smör/kokosolja i en stekpanna.
Salta och peppra lite.
Häll i kokosmjölken och låt koka upp en stund. Smaka av med Sambal oeleken, salt, peppar och en skvätt limesaft. Lägg i fisken och svampen och låt puttra tills fisken är klar. Ett par minuter innan det är klart kan man tillsätta några skivor med zucchini.
Servera med ris.
/Sofia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar