Ingredienser:
4-5 stora ekologiska morötter4 stjälkar stjälkselleri
1 ekologisk gurka
1 (eller 2 halva) ekologisk spetspaprika
1/2 stort ekologiskt blomkål
1 ekologisk cremé fraiche (2 dl)
2 avocado
1/2 ekologisk citron
salt, peppar, cayenne
2-3 tsk sambal oelek
1-2 dl ekologiska popcornsmajs
ekologisk olivolja/ ekologisk kokosolja
Gör så här:
Ev. skala och skär alla grönsaker (utom blomkål) i stavar.Bryt loss små buketter från blomkålshuvudet.
Mixa/mosa avocado. Blanda i 2-3 msk cremé fraiche, pressad citron, salt, peppar och cayenne. Lämna kärnan i för att dippen ska hålla sig grön och fin.
Blanda resten av cremé fraichen med sambal oelek och lite salt.
Poppa popcornen i bigpopper/kastrull.
Knaprigt, fräscht och gott!
Ett tips är också att ta med grönsaksstavarna på resa. Perfekt att knapra på i bilen när man är uttråkad och sugen på nåt. Då kan man även komplettera med lite naturella nötter. Mycket bättre (och godare tycker jag) än godis!
Jag hade även tänkt testa göra rotfruktschips. Kommer kanske ett inlägg om det framöver, när och om det nu blir av. En trevlig helg önskar jag er!
Sannah
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar