Ingredienser:
2 ekologiska ägg
0,5-0,75 dl ekologiskt rårörsocker
2 dl havregurt/soja yogurt
1 msk vatten
50 g ekologiskt smör
2 dl ekologiskt mandelmjöl
1 dl ekologiskt rårismjöl
3 msk psyliumfröskal
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
mandelmassa med ingredienser enligt
sofias recept, ca
2,5 dl ekologiskt mandelmjöl
0,6 dl rårörsocker
lite vatten
ekologisk vispgrädde
lite ekologiskt
vaniljsocker/vaniljpulver
(ekologiskt floursocker/ekologiskt
kokosmjöl)
Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret.
Blanda ner vatten, havregurt och smör
i äggsmeten.
Blanda alla torrvaror för sig och rör
sedan ned dem i äggsmeten, försiktigt med ordentligt.
Sätt ugnen på 200 grader.
Låt degen stå och svälla i ca 10
min.
Blöt händerna med kallt vatten och
forma sedan bollar av degen. Totalt 8 st.
Sätt bollarna i stora muffinsformar om
du inte vill att de ska "flyta ut" så mycket.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
Mixa mandelmjöl och socker och
tillsätt lite vatten tills det bildas en deg. Förvara i kylskåp
som en rulle.
Vispa grädde tillsammans med
vaniljpulver/socker.
När semlorna svalnat, dela och
riv/skiva mandelmassa och ta några matskedar grädde till varje
semla. Dekorera med floursocker/kokosmjöl om så önskas.
Helt klart godare än de ser ut att vara på bilden!
Mums!
Sannah
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar