13 februari 2014

Kalkonstroganof och ris

Korv är verkligen ingen höjdarmat i mina ögon. En prinskorv på julafton och kanske en grillad, ute i naturen. Men annars får det va. Och de gånger de väl slinker ner en ska det helst vara hög kötthalt och ingen lök i. Svårt att hitta men det går.

Hur som helst så blir dagens recept ett förslag på hur man kan byta bort korven mot något annat. Här i en kalkonstroganof. Receptet är för 2-3 personer.

Ingredienser:

350 g kalkonbröstfilé
ekologiskt smör
1/2 ekologisk pressad citron
1 tsk sambal oelek
havssalt
svartpeppar
persilja
200 g ekologiska passerade tomater
3-4 msk ekologisk cremé fraiche

t.ex. avorioris

Gör så här:

Dela kalkonfilén på längden en gång. Skär sedan strimlor av den.
Stek i smör. Smaksätt.
Tillsätt passerade tomater och cremé fraiche och låt småkoka 5-10 min.
Koka ris enligt förpackning.
Servera tillsammans med grönsaker i någon form.
T.ex. som på bilden: ekologisk ruccola, ekologisk tomat och gurka, ångkokt ekologisk morot och ekologisk broccoli.

Detta är kanske ett bra tips för er med familjemedlemmar som bara älskar korv och vill äta det varje dag. Jag har hört talas om att det finns en del sådana.

Smaklig måltid!
Sannah


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar