Dagen innan bakade jag några kakor tillsammans med svågerns fru. Vi testade att göra glutenfria sirapskakor. De blev goda och spröda. Dock inte sådär småsega som de blir med vetemjöl. Kanske går att komma åt den konsistensen på något sätt men jag vet inte hur.
Perfekta små te-/kaffekakor är de hur som helst.
Ingredienser:
100 g ekologiskt smör (rumsvarmt!)max 0,5 dl ekologiskt rårörsocker
max 1/2 msk rårörsirap
1 tsk bakpulver
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
2,5 dl ekologiskt glutenfritt mjöl (1 råris, 1 bovete, 0,5 majs)
1 tsk psylliumfröskal
Gör så här:
Värm ugnen till 175 graderVispa smör, socker och sirap en stund.
Blanda allt det torra för sig.
Blanda/knåda ihop allt.
Dela degen i 2 delar och rulla dem till två längder (platta ut rullarna på bakplåtspapper med några centimeters mellanrum).
Grädda 15-20 min.
Låt svalna lite och skär sedan sneda bitar.
Låt svalna helt innan du tar dem från plåten.
Tyvärr glömde jag att ta någon bild..
Ni får klara er ändå denna gången.
Sannah
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar