12 maj 2014

Sirapskakor

I helgen firade vi mannens farfar som fyllt 80 år. Det blev en härlig middagsbuffé som vi hjälptes åt med att göra och så lite tårta mm efter lite frågesport och gemenskap.
Dagen innan bakade jag några kakor tillsammans med svågerns fru. Vi testade att göra glutenfria sirapskakor. De blev goda och spröda. Dock inte sådär småsega som de blir med vetemjöl. Kanske går att komma åt den konsistensen på något sätt men jag vet inte hur.
Perfekta små te-/kaffekakor är de hur som helst.

Ingredienser:

100 g ekologiskt smör (rumsvarmt!)
max 0,5 dl ekologiskt rårörsocker
max 1/2 msk rårörsirap
1 tsk bakpulver
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
2,5 dl ekologiskt glutenfritt mjöl (1 råris, 1 bovete, 0,5 majs)
1 tsk psylliumfröskal

Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader
Vispa smör, socker och sirap en stund.
Blanda allt det torra för sig.
Blanda/knåda ihop allt.
Dela degen i 2 delar och rulla dem till två längder (platta ut rullarna på bakplåtspapper med några centimeters mellanrum).
Grädda 15-20 min.
Låt svalna lite och skär sedan sneda bitar.
Låt svalna helt innan du tar dem från plåten.

Tyvärr glömde jag att ta någon bild..
Ni får klara er ändå denna gången.
Sannah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar