6 maj 2014

Herpes virus

Som jag skrev i tidigare inlägg bröt herpesviruset ut förra veckan. Många i Sverige bär på viruset som alltså aldrig försvinner när man väl blivit smittad. Tyvärr. Det aktiveras ibland, av t.ex. stress, sjukdom, hormoner, sol, och ligger annars latent i nervknutar.

Personligen blev jag smittad av herpes när jag blev riven av en katt i ansiktet ca 3 år gammal och fick utslag. Sedan var inte viruset aktivt en enda gång fram till puberteten. Sedan dess har jag haft återkommande infektioner, ibland ofta och ibland mindre ofta. Det senaste året (när jag har ammat och inte haft mens) har jag inte haft ett enda utbrott medan jag under själva graviditeten hade ett utbrott i månaden nästan. Detta får mig att anta att aktivering, åtminstone hos mig, har starka kopplingar till hormonnivåer i min kropp. Förmodligen är det nivåerna av Österogen och Progesteron som spelar in. Och eftersom de i sin tur har starka kopplingar till mängden koppar och zink kan det vara det som det egentligen handlar om.
Höga nivåer av Österogen kommer ju periodvis hos den fertila kvinnan, med en topp just innan ägglossning. Under graviditet ökar Österogennivåerna hela tiden och är som högst den sista delen av graviditeten.

Men jaa, vad ska man göra åt detta då?
Det är ju svårt att påverka hormonnivåerna i kroppen eftersom de har sina specifika funktioner vilka man önskar bevara. Men vissa saker kan man ju påverka. T.ex. kosten.
Och genom kosten/kosttillskott kan man påverka nivåerna av koppar och zink. Man kan även påverka förhållandet mellan aminosyrorna arginin och lysin, vilka verkar ha stor inverkan på herpesaktivitet. Arginin triggar aktiviteten medan lysin dämpar. Det man ska tänka på är att jämföra mängden arginin/lysin i livsmedel och då föredra att inta de som gynnar inaktivitet av herpes (högre innehåll av lysin). Generellt ska vi ha ett ganska mycket högre zinkintag jämfört med koppar eftersom det även är önskvärt att mängden zink är större än koppar (sett till mg), därför är det svårt att jämföra mängderna koppar/zink i specifika livsmedel. Zink kommer alltid att vara högre. Men man kan ju kolla upp de livsmedel som innehåller mycket koppar jämfört med andra livsmedel. Alltså, bara kolla mängden koppar i enskilda livsmedel.

Här finns en tabell som anger förhållandet mellan arginin/lysin i vissa livsmedel.
Här finns en tabell där man kan se förhållandet mellan alla aminosyror och vilken täcker fler livsmedel.
Här finns en tabell där man kan se mineraler (t.ex. koppar) i livsmedel.

Om man gör en hårmineralanalys får man se bl.a. hur balansen mellan zink och koppar ser ut.

Hur som helst, om man ändå får ett utbrott då, vad gör man då?
Den här gången valde jag att utvändigt endast använda herstat, som innehåller propolis. Detta har fungerat bra. Jag har smörjt på 5 ggr per dag och låtit blåsorna/utslaget få vara torrt på natten (inget på). Nu har blåsorna försvunnit men det finns ännu rodnad kvar.
Annat som man kan använda utvändigt är kokosolja, teetreoil och/eller kollodialt silver. Dessa motverkar virus. Kokosolja och kollodialt silver kan man även inta oralt för att motverka infektionen.
Kosttillskott i form av L-lysin, zink, c-vitamin och proteasenzymer har jag kört med denna gång också. Det tror jag har varit bra.

Jag brukar räkna med att det tar 4-5 dagar innan viruset ger sig och 14 dagar totalt för kroppen att återhämta sig. Men denna gång har det gått snabbare tror jag. Det känns bra! I slutet av veckan kan jag nog träna igen. Äntligen!

Har du egna erfarenheter av herpes/behandling av herpes? Skriv gärna en kommentar.
Sannah

2 kommentarer:

 1. Min herpes historia
  Min glädje känner ingen bindning, jag trodde aldrig att jag en dag kommer att leva på jorden härdad av detta virus. Jag har lider av detta dödliga viruset "HERPES SIMPLEX VIRUS" sedan 5 år sedan. Jag har spenderat mycket pengar på droger och går från ett sjukhus till ett annat, sjukhuset har varit min mest besökta plats där konstant kontroll har varit min hobby inte förrän en dag bestämde jag mig för att dela min situation till en mycket nära vän till mig och hon var väldigt upprörd över mig för att inte berätta för henne sedan dess att hon är medveten om en läkare som heter Dr. Sani som hjälper människor att härda sina HERPES. snabbt kontaktade jag hans email: perfectherbalcure@gmail.com som gavs till mig av Carolyn, bara för att ge honom ett test, jag pratade med honom, bad mig att göra vissa saker som jag gjorde, berättade han för mig att han skulle att förbereda och skicka några växtbaserade botemedel mot mig, vilket han gjorde och därefter fick jag det och efter att ha använt växtbaserad botemedel inom 2 veckor och några dagar var jag helt botad, jag var tvungen att gå tillbaka till samma sjukhus som jag tidigare har gått för att bekräfta mitt botemedel och se, jag blev bekräftad negativ av min läkare, så idag är jag här för att sprida mina goda nyheter om hur Dr. Sani räddade mig från mardrömmen och utbrottet av HERRES VIRUS. Du kan kontakta honom via e-post: perfectherbalcure@gmail.com eller Whats-app: +2348118184266. Om du fortfarande lider av detta dödliga virus ... tror jag att du ska bli glad och känna dig levande igen precis som jag är just nu.
  E-post: perfectherbalcure@gmail.com
  Whats-app: +2348118184266

  SvaraRadera
 2. Your pants, they bother me. Take them off! Hey, i am looking for an online sexual partner ;) Click on my boobs if you are interested (. )( .)

  SvaraRadera