5 maj 2014

Fräsch fiskgryta

För ett tag sedan skrev jag detta inlägg om rödcurry-inspirerad fisk.

I fredags gjorde jag en ny variant som kändes väldigt fräsch.



Jag kokade ihop kokosmjölk tillsammans med kryddor som riven färsk ingefära, sambal oelek, citrongräs, lite citron eller lime saft, salt och vitpeppar (går också bra att ta lite vitlök i).
När det hade kokat en stund tillsatte jag minimajs, morotsskivor, sockerärtor och hokifilé.
Jag har ingen koll på hur mycket jag hade av de olika kryddorna,
jag smakade av eftersom.
Denna gång så lät jag citrongräset koka i större bitar och plockade bort dem innan servering.

Till fiskgrytan hade vi hirs och smörstekt sparris.

Hirs är ett bra glutenfritt alternativ till couscous och är rikt på mineraler.
Det går mycket bra att använda hirs istället för ris också om man vill.


Hoppas du får en fin start på den nya veckan. Själv så hade jag en härlig helg med påfyllning av god energi, där jag faktiskt hade en hel natt själv på hotell. Det var 5 år sedan sist som jag åkte utan man och/eller barn. Men helt galet vad jag saknade dem där hemma, speciellt barnen!
/Sofia


2 kommentarer:

  1. Var köper man citrongräs?

    SvaraRadera
  2. I grönsaksdiskarna. Där man också kan hitta exempelvis chili, färsk ingefära och dill :)

    SvaraRadera