Hur som helst, jag googlade runt lite och hörde med min svärmor som brukar göra lammfärsbiffar ibland och kom fram till ett recept som alltså blev väldigt lyckat, i min smak. Förutom biffarna åt vi kalla grönsaker, herricotsverts, sötpotatis, rödbetor och quinoa. God kombination!
Ingredienser:
400-500 g ekologisk lammfärs1 ekologiskt ägg
1-2 msk ekologiskt potatismjöl
100 g ekologisk fetaost
1 tsk havssalt
ca 1 krm vitpeppar
1 tsk sambal oelek
1/2 tsk torkad ekologisk oregano
1/2 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk torkad timjan
Gör så här:
Blanda allt väl, smula ned fetaosten.Blöt händerna i kallt vatten
Gör biffar efter eget tycke och smak, ca 10-12 st.
Stek på medelvärme i smör på båda sidor.
Låt de gärna eftergräddas lite i ugnen (175 grader) för att inte bränna dem i stekpannan,
hur länge beror på hur länge du stekt dem.
Godare än så här blir det inte för min del.
Ha en fin fortsatt helg!
Sannah
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar