15 april 2015

Rostade kikärtor

Detta är en nyttigare variant av snacks/tilltugg och gott är det också tycker vi i familjen.


Ingredienser:

Kikärtor
Salt (eller örtsalt)
Olivolja - kan uteslutas
Valfri krydda

Gör så här:

Blötlägg och koka kikärtor efter instruktioner på förpackningen. (Eller använd konserverade) 
Sätt ugnen på 150 grader. 
Låt kikärtorna rinna av ordentligt och torka dem lite. Blanda dem ev. med lite olja i en bunke (de ska bara bli lite blanka) häll kikärtorna på en plåt och krydda efter egen smak. Jag använde denna gång salt och lite chili.
Rosta i ugnen ca. 1,5 timme beroende på hur knapriga/mjuka du vill ha dem.
Rör om lite nu och då.

Låt svalna, servera!
Förvara i kylskåp när de inte används.

Här hemma slukades en hel del av dottern som bara älskar dem.
/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar