24 mars 2015

Våfflor med raw sylt och kokosgrädde

Imorgon är det våffeldagen. Så vi passade på att äta våfflor idag så att ni ska få ett gott våffeltips inför morgondagen. Tillsammans med våfflorna åt vi raw drottningsylt, skivad banan och kokosgrädde. Mmm mums! Det blev 10 våfflor av smeten.

Ingredienser:
50 g ekologiskt smör
2 dl mandelmjöl
1 dl ekologiskt majsmjöl
1 dl ekologiskt bovetemjöl
1/2 tsk himalayasalt
1 tsk bakpulver
1/2-1 msk fiberhusk
2 krm ekologiskt vaniljpulver
7 dl ekologisk Sojadryck
2 ekologiska ägg

2 dl egenplockade/ekologiska blåbär
2 dl ekologiska hallon
2-4 msk vatten
1/2-1 dl ekologiska russin
2 msk ekologiska chiafrön

1-2 ekologiska bananer

1 burk kylskåpskall kokosgrädde

Gör så här:
Tina bären om de är frusna. Blötlägg under tiden russinen i vattnet.
Mixa sedan bär och russin+vatten. Tillsätt chiafröna och blanda. Låt stå och dra minst 30 min. Sylten håller minst en vecka i kylskåp.

Smält smöret och låt det svalna.
Rör ihop torrvarorna.
Blanda ihop drycken med torrvarorna och tillsätt sedan ägg och smält smör.
Vispa ihop allt till en smet.
Grädda i våffeljärn.
Lägg de färdiga våfflorna på galler.

Vispa det tjocka lagret av kokosgrädden med en elvisp. Skiva bananerna.
Servera!

Lycka till imorgon, eller en annan dag!
Sannah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar