23 mars 2015

Mums med hummus!

Vi börjar äta mer och mer vegetariskt här hemma. Bra ur många aspekter och dessutom väldigt gott och bidrar till en mer varierad kost. En favorit är hummus, som man kan göra lite hur som helst. Beroende på vad man är sugen på. Grunden är kikärtor, salt och kryddor. Oftast även citron, vitlök och tahini. Med det är inget måste. Nu har jag hittat en variant som jag gjort de senaste gångerna. Riktigt god! Den blir godare när den fått stå och mosa till sig lite dessutom.

Ingredienser:
Ca 200 g kokta ekologiska kikärtor.
1 tsk basilika
1/2 tsk himalayasalt
1 tsk sambal oelek
1 krm svartpeppar
1/2 pressad ekologisk citron
2 msk ekologisk olivolja
1 msk ekologisk tahini
1 ekologisk vitlöksklyfta
Ca 25 ml vatten

Gör så här:
Mixa kikärtorna.
Tillsätt resterande ingredienser och mixa.


Hummus är perfekt på buffébordet, som tillbehör till lunchen eller salladen, att äta på mackan etc. 

Låt fantasin flöda och variera smaksättning. Kom gärna med tips på hur du brukar göra!
Sannah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar