Lyxkladdkaka
Ingredienser:
100 g ekologiskt smör
1-1,5 dl ekologiskt majsmjöl
1/2 dl ekologiskt rårörsocker
4 msk ekologisk kakao
1 krm ekologiskt vaniljpulver
Lite salt
2 ekologiska ägg
Riven ekologisk kokos
100 g ekologisk choklad med pepparmint (jag använde Änglamarks)
1 dl ekologisk grädde
En klick ekologiskt smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda torrvarorna.
Tillsätt smör och ägg. Blanda ordentligt!
Smöra en form och använd kokos som ströbröd.
Fördela smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen 7-8 minuter. Kakan ska vara ordentligt kladdig eftersom den fortsätter att stanna lite när du tagit ut den.
Medan du gräddar kakan kan du göra glasyren.
Värm grädden med en klick smör i en kastrull så den börjar sjuda.
Bryt chokladen i bitar och rör ned i grädden sedan du tagit kastrullen från plattan.
Låt kakan och glasyren svalna. Bra sedan glasyren över kakan och ställ kakan kallt innan den serveras.
Chokladchiapudding (1-2 portioner)
Ingredienser:
2 msk ekologiska chiafrön
1 msk ekologisk kakao
1 msk riven ekologisk kokos
1 krm ekologiskt vaniljpulver
Lite salt
1,5 dl dryck (jag använde alpros coconut)
1/2 ekologisk banan
Gör så här:
Blanda alla torrvaror.
Tillsätt drycken och rör om.
Ställ kallt med lock/plast över.
Rör om igen efter ett tag.
Låt stå t.ex. över natten.
Blanda i mosad banan innan servering.
Servera med kokos, nötter, frön, nötsmör, bär etc.
Choklad är ju farligt gott!
Sannah
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar