Vi kan äta det antingen som lättare lunch eller mellanmål. Det är perfekt att ta med sig på utflykter.
Nypon är mycket rik på C-vitamin.
Att göra sin egen nyponsoppa är mycket enkelt att göra och du får själv välja sockermängden.
Ingredienser:
2-3 portioner
6 dl vatten
0.5 dl nyponskalmjöl
1 msk potatismjöl
2 msk socker
Blanda de torra ingredienserna tillsammans i en bunke.
Sedan kan du antingen vispa ner det i kallt vatten och koka upp under omrörning
eller så vispar du ner det i kokande vatten på en gång.
Använder du kokande vatten så vispa ordentligt, annars kan det bli klumpar.
Jag använder alltid en kastrull till vattnet.
Servera den varm, ljummen eller kall.
(Vi brukar ofta göra 1 ½ sats om vi ska hålla oss en längre stund på det.)
Att göra sin egen nyponsoppa är mycket enkelt att göra och du får själv välja sockermängden.
Ingredienser:
2-3 portioner
6 dl vatten
0.5 dl nyponskalmjöl
1 msk potatismjöl
2 msk socker
Blanda de torra ingredienserna tillsammans i en bunke.
Sedan kan du antingen vispa ner det i kallt vatten och koka upp under omrörning
eller så vispar du ner det i kokande vatten på en gång.
Använder du kokande vatten så vispa ordentligt, annars kan det bli klumpar.
Jag använder alltid en kastrull till vattnet.
Servera den varm, ljummen eller kall.
(Vi brukar ofta göra 1 ½ sats om vi ska hålla oss en längre stund på det.)
/Sofia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar