På påskafton hade vi svärföräldrarna på middag, trerätters.
Till förrätt denna soppa och detta bröd.
Varmrätten bestod av råris, ångkokta kalla rödbetor, fetaost, oliver, sallad och lammfärsbiffar med zucchinisås (grovriven zucchini, olivolja, havredryck, salt, svartpeppar, oregano och vitlök).
Avslutningsvis njöt vi av en härlig efterrätt. Jag hade aldrig testat citronkladdkaka men googlade runt lite och slängde ihop ett eget recept. Som vanligt svårt att veta hur länge den ska gräddas. Min blev inte så kladdig men när man har gjort den några gånger kanske man lyckas med det också. God hur som helst! Serverade den tillsammans med bär (smultron och blåbär) samt grädde/kokosgrädde.
Ingredienser:
75 g ekologiskt smör
50 g ekologisk kokosolja
2 dl mandelmjöl
1/2 dl pofiber
1/2 tsk ekologisk vaniljpulver
3/4 dl ekologiskt rörsocker
1 ekologisk citron
3 ekologiska ägg
Ekologisk kokosolja
Ekologisk riven kokos
Ekologiskt kokosmjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och kokosolja på låg värme.
Blanda torrvarorna.
Riv skalet av citronen och pressa ut saften.
Blanda ihop allt.
Smörj en form med kokosoljan och bröa med riven kokos.
Häll i smeten.
Grädda mitt i ugnen 15-20 min.
Låt svalna och ställ i kylskåpet för att bli kall.
Pudra över kokosmjöl före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar