14 mars 2016

Norska pannkakor

Jag fick för några dagar sedan ett recept-tips på morotspannkakor från svågerns fru i Kristiansand. Vi testade dom här hemma för någon dag sedan med bra resultat. De blir fluffiga och saftiga. Fin färg också, tack vare morot och nyponskalsmjöl.

Ingredienser:
1 dl durramjöl
1/4 dl nyponskalsmjöl
1/2 dl mandelmjöl
3/4 dl teffmjöl
1/2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
(Lite salt)
2 ägg
2 msk kokosolja
1 morot
Vatten/dryck

Smör/kokosolja

Gör så här:
Blanda alla torrvaror.
Finriv moroten.
Smält kokosolja.
Blanda ihop alla ingredienser.
Tillsätt vätska tills konsistensen blir en lös smet.
Låt smeten stå och dra/tjockna några minuter.
Stek på medelvärme i smör eller kokosolja. 
Bred ut smeten i pannan med baksidan av en sked/slickepott.
Stek på båda sidor.
Servera med t.ex. mesost.

Trevligt med tips och inspiration från andra.
Om du har något recept att tipsa om och som du vill dela med dej av till flera, hör av dej!
Sannah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar