8 mars 2016

Fiskpinnar med dubbelpanering

Jag har sett att Ica numera har glutenfria fiskpinnar i sitt utbud men det är ju inte jättesvårt att göra egna (givetvis lite mer tidskrävande, men har man tid så). Den här varianten baseras på majs (majsmjöl och polenta). God och krispig. Jag har inte recept på exakta mängder men det kanske funkar ändå!

Ingredienser:
Vit fiskfilé (hoki, sej, torsk)
Himalayasalt
Vitpeppar
Ekologiska ägg
Pressad ekologisk citron
Ekologiskt majsmjöl
Polenta
Ekologiskt smör/kokosolja

Gör så här:
Skär fisken i lagom stora bitar.
Salta och peppra.
Vispa upp ägg med pressad citron och ev. mer salt och peppar.
Vänd fiskbitarna i majsmjöl, ägg, polenta.
Stek i smör/kokosolja på båda sidor på mellanvärme tills de får lite färg.


Servera tillsammans med t.ex. rotmos och grönsaker.


Barnvänligt och gott!
Sannah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar