7 mars 2016

Indisk gryta

För någon vecka sedan lagade jag en numera favorit här hemma. Gryta med indiska smaker i kokosmjölk. Så fantastiskt gott och enkelt! Man kan slänga ihop lite av varje som finns hemma men med ingredienserna nedan blir det himmelskt gott. 

Ingredienser:
Ekologiskt smör/kokosolja
500 g eko hönsfärs
1 burk ekologisk kokosmjölk
1 förp. ekologiska kikärtor
En liten sötpotatis
140 g ekologisk majs
2 dl vatten
1-2 msk maizena
Himalayaalt
Ekologisk svartpeppar
Ekologisk Garam masala
Ekologisk Curry
Ekologisk Gurkmeja
Ekologisk Ingefära
Ekologisk Spiskummin
Ekologisk Vitlökspulver

Gör så här:
Stek hönsfärsen i smör eller kokosolja. 
Smaksätt.
Tillsätt kokosmjölk och vatten och låt småputtra.
Skär sötpotatis i små bitar och släng i.
Låt koka 5 min innan du även tillsätter kikärtor och majs.
Låt koka 5 min till och red sedan med maizena.


Servera med ris/durra/nudlar och sallad.


Det är nästan så att man kan drömma sej iväg till ett varmt land långt bort trots all snö utanför fönstret.
Sannah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar