3 februari 2016

Variant på fröknäcke

Här hemma blir det minst 1 fröknäcke/vecka som går åt. Det går ju att göra på många olika sätt. Jag har testar diverse varianter. Senaste veckorna har jag utgått från det här grundreceptet. Det går att ändra lite efter vad som finns hemma, men det blir riktigt sprött och gott. Tahini ovanpå och smaksatt med lite rosmarin. Mums!

Ingredienser:
1 dl ekologiska pumpafrön
1 dl ekologiska sesamfrön
1/2 dl ekologiska solrosfrön
1/2 dl ekologiska linfrön
1 msk ekologiska chiafrön
1 dl mandelmjöl
1/2 dl ekologiskt majsmjöl
1/2 dl ekologiskt bovetemjöl
Lite psylliumhusk
Lite himalayasalt
1/2 dl ekologisk kokosolja
2 dl hett vatten (kanske lite till också)
Flingsalt

Gör så här:
Blanda alla torrvaror.
Rör i kokosoljan.
Tillsätt hetvattnet och blanda ordentligt.
Tryck ut mellan två bakplåtspapper.
Strö lite flingsalt ovanpå.
Skär i rutor om så önskas.
Grädda mitt i ugnen på 100 grader i ca 2 timmar. Lufta ofta.
Helst ska knäcket också vändas efter ca halva tiden för att torka på båda sidor.


Denna vecka var chiafröna slut, likaså mandelmjölet. Så jag testade utan chiafrön och med kikärts- och quinoamjöl istället. Fick tillsätta mer vatten och grädda lite längre tid. Men goda blev dom!

Lycka till!
Sannah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar