Ingredienser:
1 dl ekologiska pumpafrön
1 dl ekologiska sesamfrön
1/2 dl ekologiska solrosfrön
1/2 dl ekologiska linfrön
1 msk ekologiska chiafrön
1 dl mandelmjöl
1/2 dl ekologiskt majsmjöl
1/2 dl ekologiskt bovetemjöl
Lite psylliumhusk
Lite himalayasalt
1/2 dl ekologisk kokosolja
2 dl hett vatten (kanske lite till också)
Flingsalt
Gör så här:
Blanda alla torrvaror.
Rör i kokosoljan.
Tillsätt hetvattnet och blanda ordentligt.
Tryck ut mellan två bakplåtspapper.
Strö lite flingsalt ovanpå.
Skär i rutor om så önskas.
Grädda mitt i ugnen på 100 grader i ca 2 timmar. Lufta ofta.
Helst ska knäcket också vändas efter ca halva tiden för att torka på båda sidor.
Denna vecka var chiafröna slut, likaså mandelmjölet. Så jag testade utan chiafrön och med kikärts- och quinoamjöl istället. Fick tillsätta mer vatten och grädda lite längre tid. Men goda blev dom!
Lycka till!
Sannah
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar