13 februari 2016

Vegetariska bollar

Testade ett nytt recept på vegetariska bollar till lunch idag. Vi åt dom i wrapbröd med grönsaker och hummus. Riktigt gott!

Ingredienser:
200g ekologisk (fryst) broccoli
300g ekologisk blomkål
5 ekologiska soltorkade tomater
Himalayasalt
Ekologisk svartpeppar
Ekologisk torkad oregano
Ekologisk torkad basilika
1 dl mandelmjöl (grovmalt hade jag)
1 dl ekologiskt kikärtsmjöl
1 tsk fiberhusk
1 msk ekologisk olivolja
100 g ekologisk fetaost
2 ekologiska ägg
Ekologiskt smör/kokosolja

Gör så här:
(Tina broccoli och) blötlägg de soltorkade tomaterna.
Mixa broccoli och blomkål.
Blanda i resterande ingredienser (klipp/hacka soltorkad tomat i bitar, smula fetaosten).
Ta med hjälp av en tesked upp smet, tryck ihop lite till en boll. 
Stek på låg/medel värme i stekpanna med smör/kokosolja.
(Eftergrädda i 100 grader)
Servera som vi, tillsammans med wraps och sallad, eller på ett buffébord tillsammans med annat gott.

Trevlig helg!
Här ska vi snart ut och busa i snön lite.
Sannah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar