Här kommer två recept som passar till plättar.
Perfekt som lätt lunch, frukost eller mellanmål. /Sofia
Mandelplättar ca. 4 portioner
Ingredienser:
2 dl Mandelmjöl
1 msk FiberHusk/pulveriserat psyllium
0,5 tsk Vaniljpulver
2 tsk Bakpulver
Lite salt
4 ägg
2 dl vätska
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna noga.
Vispa sedan alla ingredienser till en smet.
Stek i smör eller kokosolja.
Servera
Havreplättar ca. 4 portioner
(Vid celiaki använd ren havre och byt ut havredrycken)
(Vid celiaki använd ren havre och byt ut havredrycken)
Ingredienser:
4 dl Havregryn
5 dl Havredryck
3 Ägg
1 tsk Psyllium (fiber husk)
Lite Salt
Gör så här:
Mixa havregrynen så de blir till mjöl.
Vispa ihop ingredienserna och låt svälla någon minut.
Stek i kokosolja eller smör.
Stek i kokosolja eller smör.
Dessa plättar gick utmärkt att äta kalla också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar