15 februari 2016

2 goda recept på plättar














Här kommer två recept som passar till plättar.
Perfekt som lätt lunch, frukost eller mellanmål. /Sofia

Mandelplättar ca. 4 portioner

Ingredienser:

2 dl Mandelmjöl
1 msk FiberHusk/pulveriserat psyllium
0,5 tsk Vaniljpulver
2 tsk Bakpulver
Lite salt 

4 ägg
2 dl vätska 

Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna noga.
Vispa sedan alla ingredienser till en smet.
Stek i smör eller kokosolja.
Servera


Havreplättar ca. 4 portioner
(Vid celiaki använd ren havre och byt ut havredrycken)

Ingredienser:

4 dl Havregryn
5 dl Havredryck 
3 Ägg
1 tsk Psyllium (fiber husk)
Lite Salt

Gör så här:

Mixa havregrynen så de blir till mjöl.
Vispa ihop ingredienserna och låt svälla någon minut.
Stek i kokosolja eller smör.
Dessa plättar gick utmärkt att äta kalla också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar