Det höga innehållet av persilja bidrar till att göra dom lite extra bra för gravida kvinnor. Mycket c-vitamin, kalcium, järn och folsyra. Vi åt potatis- och morotsmos till, med morötter från det egna landet. Jag hade köpta potatisar som behöver ätas upp innan jag även får ta dom från vår lilla odlingsplats. Receptet räcker till 3-4 personer.
Ingredienser:
2 ekologiska ägg1 dl ekologiska havregryn
2 dl ekologiskt mandelmjöl
2 dl riven ekologisk halloumi
1 dl hackad färsk persilja
max 0,5 tsk havssalt
0,5 tsk ekologisk svartpeppar
ekologiskt smör
Gör så här:
Vispa upp äggen för hand. Låt havregrynen ligga och svälla medan du river osten och hackar persiljan. Blanda allt, utom smör, och rulla bollar. Stek i smör på medelvärme.De blev riktigt goda tycker jag men man skulle kunna tillsätta lite olivolja i dem också för att de ska bli ännu saftigare och smakrika.
Sannah
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar