8 september 2014

Miniäppelmuffins utan tillsatt socker

För ett tag sedan lade jag upp detta receptet på bloggen. Igår testade jag en liknande variant fast med kanel och äpple. De blev också bra, men inte lika söta eftersom jag inte hade någon banan i.

Ingredienser:

50 g ekologiskt smör
2 ekologiska ägg
1 dl ekologiskt rårismjöl
1 dl ekologiskt mandelmjöl
1 dl ekologiskt hasselnötsmjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 msk ekologisk kanel
4 ekologiska dadlar
2 äpplen, ekologiska eller svenska - egenplockade
1 dl ekologisk risdryck

Gör så här:

Smält smöret.
Vispa äggen.
Blanda torrvarorna.
Hacka dadlarna i små bitar.
Grovriv äpplena.
Blanda ihop allt.
Fördela i minimuffinsformar, ca 25 st.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.


Ett sätt att ta tillvara på höstens äpplen!
Sannah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar