11 september 2014

Chocolate coockies special

När jag bläddrade igenom senaste Buffé-tidningen hittade jag ett väldigt intressant recept. Ett sånt där måste-testa-recept. Idag blev det av. Eller jag började redan i förrgår med att blötlägga svarta bönor som kokades igår och förvarades i kylskåpet tills idag.

Receptet är Sarah Brittons, tydligen hälsobloggare. Här är hennes blogg. Den ska jag passa på att kolla in lite mer framöver.
Jag skippade torkade tranbär och minskade på mängden honung lite, annars är receptet helt samma.

Ingredienser:

2 msk ekologiska chiafrön
1/2 dl ekologisk honung
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
2 dl kokta ekologiska svarta bönor
2 msk ekologisk kokosolja
1/2 tsk cayennepeppar
3/4 dl ekologisk kakao
3/4 dl hackad ekologisk mörk (mjölkfri) choklad
lite flingsalt

Gör så här:

Blanda frön, honung och vaniljpulver.
Mixa bönor, olja, cayenne och kakao.
Blanda ihop allt utom salt.
Klicka ut på bakplåtspapper och platta till.
Strö lite flingsalt över.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 min.
Förvara i kyl/frys.


Det var verkligen sting i dom! Och rejäl chokladsmak. Kul att kunna baka utan mjöl, mjölk och socker men ändå få härliga kakor. De var dock lite spröda så man får vara lite försiktig.

Nu ska jag sticka lite och lägga mej snart. Hoppas på att min febriga dotter, och jag, får sova gott i natt!
Sannah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar