Här på bloggen tänkte jag litet gurk tips och dela med mig av dagens måltider.
250 g gurka
2 msk olivolja
1 krm sambal oelek
2 klippta vitlöksblad
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Skär gurkan i bitar och lägg den i en skål. Häll över lite olivolja, salta, peppra, tillsätt lite sambal oelek och klipp några vitlöksblad i småbitar. Låt dra en stund och använd sedan som ett tillbehör till salladen eller en måltid. Första gången jag gjorde denna gurksallad hade jag olivolja som var smaksatt med oregano och anpassad för att passa en grekisk sallad. Så en liten gnutta oregano kan man tillsätta om man vill, men den skall inte ta över de andra smakerna, bara finnas där.
Gurksalladen blir saftig om den får stå sig några timmar och det passade perfekt som tillbehör till min lunchsallad. Saften blev en god dressing.
Min middag blev också en sallad.
Men en wokad sådan.
Behöver göra av med lite plocksallad då den växer så otroligt mycket nu. Det blev faktiskt riktigt bra.
Jag använde mig av:
Plocksallad
Körsbärstomater
Morot
Salladsärtor
Kyckling
lite av gurksalladen och saften
salt
peppar
olivolja
Hoppas ni njuter av sommaren! /Sofia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar