30 juli 2014

Hallon- & Lakritspaj

Nu har vi varit värdar på Efs Prästänget några dagar och börjar komma in i rutinerna. Igår var en fantastiskt fin dag! Många badgäster och även många vänner och släktingar som tittade förbi. Idag blir nog en lugnare dag med tanke på det sämre vädret. Men efter många dagars sol gör det inte så mycket med en mulen dag och lite regn.

Förra veckan plockade jag hallon, svarta vinbär, blåbär, jordgubbar och smultron. Helt fantastiskt gott!
Med hallonen testade jag att göra en paj med detta som grundrecept. Jag tog det som fanns till hands och den blev riktigt god. Tyvärr ingen bild.

Ingredienser:

100 g ekologiskt smör
3 dl ekologiska/glutenfria havregryn
1/2 dl ekologiskt kokossocker

1 dl ekologisk cremé fraiche
1 dl philladelfiaost
1 ekologiskt ägg
1/2 dl ekologiskt kokossocker
3/4-1 tsk lakritspulver
färska skogshallon

ekologiska kokosflingor

Gör så här:

Smält smöret. Blanda i havregryn och socker.
Blanda övriga ingredienser (utom kokosflingor) för sig. Tillsätt hallonen sist och rör ner dem försiktigt.
Häll havreblandningen i en pajform och banka ut till en botten med baksidan på en sked.
Strö lite kokosflingor på.
Bred hallonsmeten ovanpå och strö lite kokosflingor överst.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 25 minuter.
Servera kall.

God att äta en sommarkväll eller ta med till stranden!
Sannah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar