Förra veckan plockade jag hallon, svarta vinbär, blåbär, jordgubbar och smultron. Helt fantastiskt gott!
Med hallonen testade jag att göra en paj med detta som grundrecept. Jag tog det som fanns till hands och den blev riktigt god. Tyvärr ingen bild.
Ingredienser:
100 g ekologiskt smör3 dl ekologiska/glutenfria havregryn
1/2 dl ekologiskt kokossocker
1 dl ekologisk cremé fraiche
1 dl philladelfiaost
1 ekologiskt ägg
1/2 dl ekologiskt kokossocker
3/4-1 tsk lakritspulver
färska skogshallon
ekologiska kokosflingor
Gör så här:
Smält smöret. Blanda i havregryn och socker.Blanda övriga ingredienser (utom kokosflingor) för sig. Tillsätt hallonen sist och rör ner dem försiktigt.
Häll havreblandningen i en pajform och banka ut till en botten med baksidan på en sked.
Strö lite kokosflingor på.
Bred hallonsmeten ovanpå och strö lite kokosflingor överst.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 25 minuter.
Servera kall.
God att äta en sommarkväll eller ta med till stranden!
Sannah
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar