Dom är ju väldigt goda och lätta att göra. Det enda minuset må vara kladdet när man gör bollarna, men det är det värt!
Vi hade lite kaffe över efter några gäster. Eftersom ingen av oss dricker kaffe blir det sällan chokladbollar med kaffe i men nu fick jag ju bara lov att passa på. Och i brist på riven kokos bestämde jag mig för att testa att rulla dom i kokosmjöl istället. Annorlunda och fint, i mitt tycke.
Ingredienser:
100 g ekologiskt smör2 1/4 dl ekologiska/glutenfria havregryn
1 dl ekologiska boveteflingor
3-4 msk ekologisk kakao
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
max 1/2 dl ekologiskt rårörsocker
2 msk avsvalnat ekologiskt kaffe
ekologiskt kokosmjöl
Gör så här:
Dela smöret i mindre bitar och lägg i en bunke.Blanda/massera ihop allt, utom kokosmjöl, med händerna.
Gör små bollar och täck dem sedan med kokosmjöl.
Förvara i kylskåp.
Om du kommer förbi Prästänget kanske du får smaka.
Ha en fin dag!
Sannah
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar