10 april 2014

Bärpaj

För ett år sedan föddes vår underbara, älskade dotter! Det har vi firat med en mysig familjedag. På lördag blir det kalas för nära och kära då vi kommer att bjuda på lite smått och gott. Garanterat kommer det ett inlägg om det framöver. Hur som helst ville vi ju ändå fira med något lite extra gott idag så jag slängde ihop en bärpaj. Gluten-, mjölk- och sockerfri dessutom! 

Ingredienser:

Bär (ekologiska hallon & blåbär t.ex.)
100 g ekologisk kokosolja
1 dl torkad frukt (ekologiska dadlar & aprikoser t.ex.)
1 dl nötter (mandlar & hasselnötter t.ex.)
1 dl ekologiska/glutenfria havregryn
1 dl ekologiska boveteflingor
riven ekologisk kokos

Gör så här:

Olja in en pajform med kokosolja och täck sedan botten med bär.
De får gärna tas ur frysen lite tidigare så de hinner tina lite, om de är frysta.
Smält kokosoljan i vattenbad.
Mixa torkad frukt och nötter.
Blanda alla ingredienser utom kokos.
Strö lite kokos över bären innan du lägger blandningen som ett täcke över bären.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 30 minuter.
Det blev en riktigt fräsch paj som passar för både liten och stor!
Vi åt den bara som den är. Men glass eller vaniljsås är säkert gott till. 
Sannah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar