1 plåt, 24 bitar. 140 grader i 1
timme.
Ingredienser:
1 dl majsmjöl
1 dl bovetemjöl
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl kokosolja
1,5 dl hett vatten
flingsalt
Gör så här:
Blanda alla torrvaror (utom
flingsaltet).
Koka upp vatten.
Blanda kokosoljan med torrvarorna och
tillsätt sedan det heta vattnet.
Rör om ordentligt och gör så att
degen blir en klump.
Lägg degklumpen på ett bakplåtspapper
och tryck ut med sked/slickepott.
Lägg sedan ett bakplåtspapper ovanpå
degen och tryck med händerna ut degen helt. Kavla vid behov.
Strö flingsalt över.
Skär 4*6 bitar.
Grädda mitt i ugnen i 140 grader i 1
timme.
Stäng sedan av ugnen och låt knäcket
vara kvar i ugnen för att svalna.
Man kan även smaksätta knäcket med diverse kryddor. Det är bara att pröva sig fram och se vad man gillar.
Jag föredrar dock att det är lite neutralt.
Hoppas det smakar!
Sannah
Skall absolut prova baka! Supergott! Fick smaka i dag på Leahs dop.
SvaraRaderaKul! :)
SvaraRaderaSannah