28 oktober 2013

Internetfria dagen

Nu i höst införde jag och min man internetfria söndagar.
Det innebär alltså att vi en dag i veckan låter bli internet och allt vad det innebär.
Väldigt skönt tycker jag!

Visst finns det många positiva saker med internet, ja utan det hade vi ju inte haft någon blogg, men internet har även sina nackdelar.
Som jag har hört anser många att internet gör att man "sparar tid". Jag måste ändå påstå att det även tar mycket tid. Rent av slukar tid ibland.
Och absolut, internet skapar fantastiska möjligheter. Det finns mycket roligt att sysselsätta sig med tack vare internet och man kan hålla kontakten med människor världen över. Men hur bra det än kan verka så skapar internet en egen värld i den riktiga världen. Det är lätt att fastna i internetvärlden och glömma att leva här och nu. På nåt sätt är det ju faktiskt ändå bara "här och nu" som existerar på riktigt. Eller?

Det är det som är så fantastiskt med att ha åtminstone en internetfri dag i veckan. En av sju dagar då man bara lever "här och nu". Man behöver inte fundera på vad som händer på andra sidan jorden, i södra Sverige eller i andra änden av stan o.s.v. Man behöver inte tänka att man kanske borde vara någon annanstans och göra något annat som kanske skulle vara roligare än det man just nu gör.
Att bara socialisera sig med de personer som man faktiskt träffar rent fysiskt (hmm..kanske någon tänker. Det finns ju andra sätt än internet att ta kontakt med människor, t.ex. telefonen. Och ja, det är ju sant. Vi kanske borde utöka till internet och mobilfria söndagar...) är skönt både för dig och de du umgås med. Man känner sig mer prioriterad när man slipper de numera vanliga avbrotten med att kolla facebook, instagram, den jätteintressanta bloggen, sportbladet o.s.v.

För mig är det en avslappning att slippa internet en dag i veckan iallafall. Man får tid att göra annat man vill göra och får möjlighet att umgås till hundra procent med de för tillfället närvarande.

Det finns ju många saker/aktiviteter som man kan välja att fasta ifrån, där internet bara är ett exempel.
Du kan ju fundera på om det finns något som skulle passa dig.
Kom då ihåg att "det som passar" helst ska kännas lite motvilligt. Då har det ännu bättre effekt!
Ett stort plus på hälsan. Check!

Lycka till!
Sannah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar