22 juni 2014

Varm fruktsallad

Midsommarhelgen har verkligen varit kall och omväxlande i väder. Igårkväll var jag frusen så fruktsalladen fick bli varm.
Det går ju verkligen att variera fruktsallad på alla möjliga sätt men här kommer varianten vi hade igår.

Ingredienser: 

Banan
Persika
Kiwi
Hallon
Kokos (den glömde jag denna gång)
Hackad mjölkfri mörk choklad med mint smak och mjölkfri vit choklad.

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Skär frukten i önskad storlek.
Lägg i en ugnsfast form.
Hacka chokladen.
Strö hallon, kokos och chokladen över frukten.
Låt värmas i ugnen tills chokladen smält och frukten blivit varm.

Servera med grädde, glass eller liknande.


Jag har nu börjat syra kokosmjölk och tänkte dela med mig av resultatet framöver. Testade tidigare i vår och blev positiv. Det gick alldeles utmärkt att använda i matlagning istället för crème fraiche som exempel.

Hoppas ni har haft en fin midsommarhelg!
/Sofia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar