22 januari 2014

Spenat och Fetaost Paj

Det här är min absoluta favoritpaj! Den är verkligen god. Dessutom vegetarisk och är väldigt lätt att göra.
Pajdegen är densamma som här.

Fyllningen kommer från Hälsokokboken, Ica Bokförlag. Jag rekommenderar starkt den boken som bjuder på många goda och nyttiga recept!

Ingredienser:

ca 200 g bladspenat (färska eller frysta)
Ekologisk olivolja
150-200 g Ekologisk fetaost
15 Ekologiska oliver
Oregano
3 dl Ekologisk vispgrädde
3 Ekologiska ägg
Havssalt
Svartpeppar
Vitpeppar

Gör så här:

Stek bladspenaten i olivoljan (för att minska på vätska).
Täck pajbottnen med spenaten.
Smula ner fetaosten.
Lägg i oliverna.
Strö på oregano.
Vispa med en gaffel ihop grädde och ägg. Tillsätt salt och peppar.
Häll äggröran i pajskalet.
Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.


Ha en fin dag!
Sannah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar